Start Odabrani recepti 10 (konkretnih) jela pogodnih “za poneti” na posao

10 (konkretnih) jela pogodnih “za poneti” na posao

Pasta sa sirom i začinima
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g testenine
160 g tunjevine iz konzerve
(u komadu)
5-6 paradajza u ulju
50 g buđavog sira
150 g feta sira
list peršuna
ruzmarin
so, biber
maslinovo ulje

Priprema:

1. Testeninu skuvati prema uputstvu sa konzerve i dobro ocediti.
2. Tunjevinu ocediti pa iscepkati na manje komade.
3. Paradajz iseckati a višak ulja sačuvati za pastu.
4. Feta sir iseckati što sitnije a buđavi sir izmrviti.
5. U dubljoj posudi pomešati pastu sa pripremljenim sastojcima, začiniti prema ukusu i dodati maslinovo ulje i ulje iz paradajza.
6. Sve dobro promešati i ukrasiti seckanim peršunom ili svežim listom bosiljka.
7. Dekorisati po želji i poslužiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!