Start Zanimljivosti 10 namirnica koje sve vreme jedemo pogrešno

10 namirnica koje sve vreme jedemo pogrešno

Taman kad ste pomislili da ste počeli da se hranite zdravo, ispada da baš i ne pripremate hranu kako treba…

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Iako jedete većinu voća i povrća za koje znate da su zdravi, to je samo pola “bitke”. Drugu polovinu čini način na koji ćete sačuvati zdrave nutrijente iz njih prilikom pripremanja. U daljem tekstu ćemo vas posavetovati kako da na zdrav način pripremate određene namirnice, koje ste do sad jeli “pogrešno”.

Laneno seme
Ovo malo seme ima mnogo zdravih nutrijenata, zaključanih unutra: visok nivo vlakana, omega – 3 kiseline i lignane, koji su fitohemikalije koji štite organizam od ćelija raka. Koja je ovde ključna reč? Zaključani su! Naše telo ne može da svari celo laneno seme, tako da kada celo seme stavite u jogurt ili u neku drugu namirnicu, nećete praktično ništa postići. Zato doktori preporučuju da se laneno seme SAMELJE pre nego što ga dodate uz obrok. Zato uzmite neki mali blender i sameljite laneno seme što pre.

Koje jooš namirnice sapdaju u ovu grupu pogledajte OVDE.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!