Torta fortuna

Torta fortuna

SHARE
Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

Za kore:
15 belanaca
3 žumanceta
15 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
15 kašika mlevenog keksa
3 dl soka od kajsija
Za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
5 kašika gustina
5 dl soka od kajsije
250 g putera
5 dl slatke pavlake

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti sve vreme. Dodati 1 žumance i umutiti mikserom.
2. U pripremljenu smesu dodati 8 kašika mlevenih oraha i 5 kašika mlevenog keksa, pa polako promešati varjačom.
3. Kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Na isti način od preostale smese ispeći još dve kore.
5. Pečene, ohlađene kore poprskati sokom od kajsija.
Fil:
1. Umutiti žumanca, šećer, gustin i sok od kajsija pa kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu masu dodati puter i umutiti mikserom.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom pripremljenog fila, naneti trećinu šlaga od slatke pavlake i prekriti drugom korom.
2. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal. Dekorisati preostalom trećinom slatke pavlake.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

SHARE
Prethodni receptPileća galija
Sledeći receptPunjeni biftek

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?