Najbolji recepti za sočna rolovana mesa

Najbolji recepti za sočna rolovana mesa

SHARE


Sastojci:
– 1,2 kg svinjskog karea
– 400g sitnog sira
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 veza peršuna
– 3 kašike prezli
– 1 jaje
– 2 sveže paprike
– so, biber, mlevena paprika
– mešavina začina

Priprema
Kare zaseći oštrim nožem tako da se dobije veća pravougaona šnicla. Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina. Crni luk i peršun sitno iseckati, papriku iseći na kockice, a beli luk izgnječiti. U posudu za mešanje staviti sir, crni i beli luk i peršun pa dobro promešati. Zatim dodati jaje, prezle, papriku, mlevenu crvenu papriku, so, biber i dobro promešati. Fil od mlevenog mesa naneti na kare pa uviti u rolat. Rolat staviti u nauljenu foliju, posuti mešavinom začina i mlevenom crvenom paprikom. Rolat staviti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta. Nakon sat vremena skloniti foliju i peći još 30 minuta.

Rolovana piletina

Sastojci:
– 1 pile
– 200g trapista
– 100g stišnjene šunke
– 200g šampinjona

Priprema:
Pile otkostiti, posuti mešavinom začina sa spoljne i unutrašnje strane i raspodeliti na foliju da bude svuda iste debljine. Po mesu rezati prvo šampinjone iseckane na listice, pa tanko isečenu stišnjenu šunku. Preko šunke rasporediti tanko sečen trapist. Pileći rolat urolati, a potom ga pažljivo uviti u foliju. Foliju zatvoriti na krajevima, pa rolat prebaciti u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pred kraj pečenja otvoriti foliju da porumeni kožica pileta. Pečeni rolat iseći na komade i služiti uz rusku salatu i krompir pečen u ljusci.

Rolovana patka

Sastojci:
– 1 patka (1,5-2 kg)
– 2 fileta pilećeg belog mesa
– 200g dimljene slanine isečene na tanke šnite
– 10 suvih šljiva bez koštica
– so
– mešavina začina

Priprema
Patku pažljivo otkostiti oštrim nožem, počevši od grudi, tako da se dobije jedan veliki komad mesa. Potom otkošćeno meso posoliti i posuti mešavinom začina. Filete piletine iseći na tanke šnite, posoliti i začiniti. Na komad pačetine poređati pileće filete, a samo sa jedne strane staviti slaninu isečenu na tanke šnite. Preko slanine poređati suve šljive. Meso urolovati tako da šljive budu u sredini. Rolat učvrstiti kuhinjskim koncem i uviti u foliju. Pripremljeno meso staviti u pleh ili tepsiju, pa nasuti malo vode (tokom pečenja po potrebi dodavati vodu). Rolat peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok meso ne omekša i ne porumeni. Gotovu pačetinu ohladiti i skinuti konac, pa seći na šnite i služiti sa podvarkom ili pečenim krompirom.

Pileći rolat sa sirom i spanaćem

Sastojci:
– 700g pilećeg mesa
– 150g feta sira
– 100g spanaća
– 100g šampinjona
– 2 kuvana jajeta
– 1 žumance
– 2 kašike prezli
– 2 kašike kečapa
– 1 kašika soja sosa
– seckani peršun
– so i biber po ukusu
– 2 kašike vode

Priprema:
Prezle natopiti sa 2 kašike vode. Skuvati spanać, dobro ga ocediti i sitno iseckati. Kuvana jaja iseći na kockice. Sir izgnječiti viljuškom. Pileće meso premazati omekšalim prezlama, dodati žumance, posuti seckanim peršunom, dodati so i biber po ukusu. Pomešati spanać sa sirom, sitno seckanim šampinjonima i jajima, pa premazati preko mesa. Uviti u rolat. Rolat peći prekriven folijom na 200 stepeni oko 45 minuta (posle 20 minuta skinuti foliju). Desetak minuta pre kraja pečenja izvaditi rolat i premazati ga kečapom pomešanim sa soja sosom, pa vratiti da se zapeče. Gotov mesni rolat iseći na kriške i servirati uz prilog (tikvice, krompir, grašak).

Rolat od mlevenog mesa s jajima

Sastojci:
– 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
– 4 jajeta
– 2 krompira
– 1 jaje
– 2 kašike prezli
– so
– biber
– mešavina začina
– ulje
– 100 g kačkavalja
– peršunov list

Priprema:
Krompir izrendati, jaja obariti, peršunov list iseckati. Pomešati meso, krompir, jaja i prezle, začiniti i dodati peršunov list. Dobro umešenu smesu rastanjiti na nauljenoj foliji. Preko mesa rasporediti rendani kačkavalj i uzdužno poređati barena jaja. Od mesa formirati rolat, premazati ga uljem i uviti u foliju. Rolat peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon pola sata otvoriti foliju i rolat peći još petnaestak minuta da porumeni. Prohlađen rolat seći na parčad.

Uživajte!

 

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?