Start Zimnica Ako ne znate šta da pripremite od zelenog paradajza, pogledajte ovaj recept

Ako ne znate šta da pripremite od zelenog paradajza, pogledajte ovaj recept

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 tegle
  • Lako

Sastojci:

1½ kg zelenog paradajza
1 l vode
250 ml alkoholnog sirćeta (9%)
75 g šećera
50 g soli
½ kesice bibera u zrnu

Priprema:

1. Paradajz oprati i iseći na polovine ili četvrtine ako je krupniji.
2. Pripremljeni paradajz poređati u čiste tegle, dodati malo bibera u zrnu pa staviti pritiskače.
3. U šerpu sipati vodu, sirće, so i šećer pa staviti da provri.
4. Kada smesa provri skloniti sa vatre a zatim preliti paradajz i zatvoriti tegle.
5. Tegle utopliti i ostaviti da se potpuno ohlade. Sutradan ostaviti na predviđeno mesto i koristiti po potrebi.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!