Amareti – italijanski (gluten free) kolačići

Amareti – italijanski (gluten free) kolačići

SHARE

  • 60 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

3 belanceta
250 g šećera
300 g mlevenih badema
1 kašičica arome badema

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Mlevene bademe pomešati sa šećerom i aromom badema.
3. U sneg od belanca lagano špatulom umešati suve sastojke tako da se dobije gusta smesa. Po potrebi dodati još malo mlevenih badema.
4. Pomoću dresir džaka s okruglim nastavkom istiskivati pomalo pripremljene smese na pleh postavljen papirom za pečenje. Praviti malo veće razmake između kolačića.
5. Peći ih u ugrejanoj rerni na 150ºC oko pola sata. Kad su pečeni, izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se malo ohlade u plehu.
6. Potom ih odvojiti od papira i preneti na žicu da se sasvim ohlade i prosuše.

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?