Aromatično pecivo sa parmazanom

Aromatično pecivo sa parmazanom

SHARE
Hleb sa kačkavaljem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
1 kašičica soli
½ kašičice šećera
20 g kvasca
70 ml maslinovog ulja
250 ml tople vode
100 g parmezana
Premaz
maslinovo ulje
suvi bosiljak, ruzmarin, origano
20 g parmezana

Priprema:

1. Šećer i kvasac pomešati sa 150 ml tople vode i ostaviti da zapeni.
2. Brašno i so pomešati, dodati kvasac, ulje, preostalu tečnost i zamesiti glatko i elastično testo. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Izručiti testo na pobrašnjavljenu površinu, posuti rendanim kačkavaljem i premesiti.
4. Podeliti na osam jednakih delova i formirati male jufkice.
5. Poređati na pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti desetak minuta na toplom.
6. Premazati maslinovim uljem (sa začinima po izboru) i peći u ugrejanoj rerni na 250ºC oko 15 minuta.
7. Pecivo posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u pećnicu da se se sir fino rastopi.
8. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi.

Preporučujemo i recept za pekarske kifle.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?