Start Glavna jela Riba Bakalar sa krem-sosom od praziluka (posno)

Bakalar sa krem-sosom od praziluka (posno)

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 fileta bakalara ili
bele ribe po želji
so, biber
Sos
20 g putera
30 ml ulja
1 struk praziluka
250 ml biljne pavlake za kuvanje
so, biber

Priprema:

Riba
1. Filete oprati pa papirnim ubrusima obrisati ribu što je bolje moguće.
2. Ugrejati posudu sa debelim dnom pogodnu za kuvanje na vodi, dodati filete i kuvati poklopljeno, na umerenoj temperaturi 5-6 minuta sa obe strane.
3. Barenu ribu začiniti i umotati u rolnice pa pričvrstiti čačkalicom.
Sos
1. Praziluk očistiti i iseći na kolutove.
2. U ugrejano ulje i puter dodati praziluk i dinstati na umerenoj temperaturi par minuta uz redovno mešanje.
3. Poklopiti posudu i nastaviti kuvanje na tihoj vatri uz povremeno mešanje oko deset minuta.
4. Kada je praziluk omekšao dodati pavlaku i kuvati par minuta, dok se tečnost blago ne redukuje.
5. Skloniti sa vatre, začiniti prema ukusu, promešati i ostaviti da se malo prohladi.
Finalni postupak
1. Napraviti podlogu od sosa a zatim servirati rolnice, ukrasiti svežom mirođijom i kriškom limuna pa servirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!