Baklava s bundevom

Baklava s bundevom

SHARE

Sastojci:

– 500 g tankih kora za pitu
– 5 jaja
– 200 g šećera
– 2 dl pavlake
– 1 dl ulja
– 1 prašak za pecivo
– 150 g seckanih lešnika
– 700 g očišćene bundeve
– 1/2 kašičice cimeta
– 2 vanil-šećera
– 1 dl mleka
za preliv
– 3 dl vode
– 200 g šećera
– 1 limun

Priprema:

1. Bundevu izrendati na krupno rende.
2. U dubljoj posudi sjediniti rendanu bundevu, seckane lešnike, cimet i vanil-šećer pa promešati.
3. Posebno umutiti jaja i šećer te dodati pavlaku, ulje i prašak za pecivo i promešati.
4. Smesu od jaja sjediniti sa smesom od bundeve i promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
5. Tepsiju veličine kore za pitu nauljiti pa u nju staviti dve kore. Premazati sa malo fila i prekriti jednom korom. Postupak filovanja nastaviti dok se ne utroši materijal te završiti dvema korama za pitu.
6. Filovanu pitu premazati sa malo mleka i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200ºC dok ne porumeni.
7. Dok se pita peče, pripremiti preliv. Sjediniti vodu i šećer i kuvati dok se ne dobije ređi sirup. Limun iseći na kolutove i dodati u sirup.
8. Neohlađenu baklavu preliti toplim sirupom, a kolutove limuna rasporediti preko nje i sačekati da kore upiju tečnost.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?