Start Glavna jela Meso Barajevska piletina

Barajevska piletina

DH
DH

Sastojci:
– 300 g pilećeg filea
– 100 g šampinjona
– 30 g suvih vrganja
– 100 ml osnovnog sosa
– kašičica ulja sa iseckanim belim lukom
– mešavina začina
– biber
– ulje

Priprema:
1. Pileći file iseći na kocke, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
2. Šampinjone iseći na listove a suve vrganje potopiti u mlaku vodu i sačekati da omekšaju pa ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. Pripremljene pečurke sjediniti sa piletinom i sve zajedno dinstati oko 3 minuta.
4. Sipati osnovni sos po potrebi i kašičicu ulja sa sitno iseckanim belim lukom. Začiniti mešavinom začina i biberom po ukusu.
5. Uz gotovo jelo servirati pirinač i pržene krompiriće.

Uživajte!
D.S.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!