Start Kuhinje sveta Bataci na kineski način

Bataci na kineski način

DH
DH

Sastojci:
– 4 pileća bataka
– 2 crvene paprike roge
– 1/2 praziluka
– 1 manja tikvica
– 4 šargarepe
– ulje
– 400 g šampinjona
– 2 kašike susama
– 1 dl soja sosa
– 1 kašika paradajz pirea
– 150 g pirinča
– mešavina začina

Priprema
1. Batake odvojiti od kostiju i kožure pa iseći na trake. Potom ih preliti soja sosom, dodati paradajz pire i začine po ukusu te dobro izmešati.
2. Praziluk, crvenu papriku i šargarepu očistiti i iseći na štapiće. Mladu tikvicu zajedno sa korom takođe iseći na štapiće, a šampinjone na četvrtine.
3. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti.
4. U vok sipati malo ulja pa na visokoj temperaturi propržiti marinirane batake da porumene. Zatim ih ocediti od suvišne masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šargarepu i papriku da omekšaju te ih izvaditi iz voka i sjediniti sa batacima.
6. Potom u vok dodati praziluk i tikvice i pržiti ih dok ne omekšaju. Njih takođe sjediniti sa ostalim sastojcima.
7. Na kraju propržiti šampinjone i sve zajedno sjediniti. Dodati pirinač, susam i začine po ukusu pa polako promešati da se dobije ujednačena smesa.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!