Start Odabrani recepti Bogata trpeza za Badnji dan – deset posnih recepata

Bogata trpeza za Badnji dan – deset posnih recepata

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 kg šarana
4 kašike projinog brašna
2 kašičice aleve paprike
2 kašike suvog začina
so, biber
maslinovo ulje
3 čena belog luka
½ veze lista peršuna

Priprema:

1. Očišćenu i na šnicle isečenu ribu dobro začiniti sa svih strana.
2. U manjoj posudi pomešati projino brašno i alevu papriku.
3. Svaku šniclu uvaljati u brašno širom stranom pa staviti u blago podmazan pleh i peći oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 200ºC. Ukoliko je potrebno, tokom pečenja šnicle premazivati uljem.
4. Spremljenu ribu odmah posuti sitno seckanim belim lukom i peršunovim listom.
5. Služiti odmah, dok je riba topla, uz prilog od barenog povrća po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!