Start Deserti Braunis sa bundevom

Braunis sa bundevom

Clipboard17

Pripremа:
1. U zagrejanoj rerni staviti bundevu da se peče.
2. Zatim izdubiti sredinu bundeve i izdvojiti 340 g pirea, pa pomešati sa medom.
3. Na tihoj vatri otopiti puter sa čokoladom i ostaviti da se malo prohladi.
4. Za to vreme ulupati belanca sa smeđim šećerom u čvrst šam, pa postepeno dodavati žumanca jedno po jedno.
5. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, mleko i mešavinu začina (med pomešan sa muskatnim oraščićem, klinčićem, koricom limuna i đumbirom).
6. Sve lepo sjediniti i podeliti na dva dela. U jedan dodati otopljenu čokoladu, a u drugi pire od bundeve.
7. U podmazan i brašnom posut pleh izručiti polovinu čokoladne smese, prekriti je polovinom smese sa bundevom, a postupak ponoviti još jednom.
8. Nožem ili čačkalicom prošarati smesu, pa peći na 180°C 40-45 min.

Recept Vesne Filipović iz Idvora
Recept Vesne
Filipović iz
Idvora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!