Start Predjela Slani zalogaji Brusketi sa pečurkama

Brusketi sa pečurkama

Brusketi sa pečurkama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 veći baget
200 g lisičarki
200 g bukovača
2 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
25 g putera
so, biber
peršunov list

Priprema:

1. Baget iseći ukoso, na tanje kriške. Na pleh obložen papirom za pečenje poređati hleb i peći desetak minuta u ugrejanoj rerni, na 200ºC.
2. Pečurke očistiti od prljavštine i iseći na listiće. Beli luk očistiti i usitniti.
3. Tiganj ugrejati, dodati ulje i puter pa na dobro ugrejanoj masnoći propržiti pečurke.
4. Nakon 2-3 minuta dodati beli luk i biber. Sve dobro promešati i pržiti na umerenoj temperaturi još 10-ak minuta.
5. Kada su pečurke promenile boju i višak tečnosti ispario, dodati so i usitnjen list peršuna.
6. Skloniti sa vatre i promešati.
7. Na tople bruskete poređati pečurke, preliti sa malo maslinovog ulja i poslužiti.

Pratite nas i na Instagramu

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!