Brzo i jednostavno: Nepečeni kolač

Brzo i jednostavno: Nepečeni kolač

SHARE
  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 4 jajeta
– 4 kašike šećera + 200 g šećera za špinovanje
– 1 kašika brašna
– 1 vanil-šećer
– 5 dl mleka
– 250 g margarina
– 500 g ”pti ber” keksa

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. Posebno umutiti žumanca, 4 kašike šećera, brašno i vanil-šećer. Zatim sipati polovinu mleka te kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolač a zatim keks umakati u preostalo mleko i slagati na tacnu. Red keksa premazati sa malo fila i opet prekriti natopljenim keksom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti keksom.
5. U malo vode ušpinovati preostali šećer.
6. Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati ušpinovan šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag.
7. Pripremljen šlag od belanaca premazati preko keksa.
8. Kolač ostaviti da se stegne pa ga iseći na kocke.

SAVET PLUS:
Kolač će biti sočniji ukoliko ga ostavite da prenoći u frižideru.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?