Start Glavna jela Povrće Brzo i jednostavno – pohovani karfiol

Brzo i jednostavno – pohovani karfiol

Pohovani karfiol
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

manja glavica karfiola
3 jajeta
100 ml mleka
1 kašika suvog začina
so, biber
brašno
prezle
ulje

Priprema:

1. Napuniti šerpu vodom i sačekati da provri.
2. Karfiol oprati i razdvojiti na cvetove.
3. U kipuću vodu dodati karfiol, smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva do 5 minuta. Potrebno je da samo blago omekša ali da ostane čvrst. Kuvani karfiol ocediti.
4. Jaja blago umutiti viljuškom i dodati začine, pa još malo razmutiti.
5. Umereno ugrejati ulje (dubine oko 1 cm), pa dodati karfiol uvaljan u brašno, umočen u jaja i uvaljan u prezle.
6. Pri prženju okretati karfiol s vremena na vreme, tako da se karfiol isprži podjednako sa svih strana.
7. Prženi karfiol odložiti na papirni ubrus, da se ocedi od viška masnoće i poslužiti dok je toplo.

Preporučujemo i recept za krem čorbu od karfiola sa celerom i listićima badema.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!