Start Deserti Kolači Brzo i lako: Figaro s rižom

Brzo i lako: Figaro s rižom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 2 lista oblande
– 2 dl vode
– 300 g šećera
– 300 g mlevenog keksa
– 150 g ekspandiranog pirinča
– 100 g mlevenih oraha
– 3 štangle bele čokolade
– 150 g crne čokolade za kuvanje

Priprema
1. U odgovarajućoj posudi ušpinovati vodu i šećer.
2. Dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Potom dodati ekspandirani pirinač, mlevene orahe i keks, te polako promešati.
3. Jedan list oblande premazati pripremljenim filom i prekriti drugim listom oblande.
4. Čokoladu za kuvanje otopiti na pari i preliti preko gornjeg lista oblande.
5. Pripremljen kolač staviti u frižider da se stegne, a zatim ga iseći na štangle i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!