Brzo i lako: Napravite čokoladni mus od dva sastojka

Brzo i lako: Napravite čokoladni mus od dva sastojka

SHARE

Ovaj recept priprema se samo od čokolade i vode, i upravo je zbog toga ukus čokolade tako intenzivan.

Sastojci:

1. smesa 180 grama crne čokolade, 60 ml vode + 70 ml hladne vode iz frižidera
2. smesa 180 grama mlečne čokolade, 60 ml vode + 60 ml hladne vode iz frižidera
3. smesa 180 grama bele čokolade, 60 ml vode + 40 ml hladne vode iz frižidera

Priprema:

Svaku vrstu čokolade otopite u 60 ml vode u mikrotalasnoj na 30 sekundi i promešajte. Ponovo uključite mikrotalasnu na 20 sekundi i opet promešajte. Ako ostane neotopljene čokolade, postupak ponovite još deset sekundi.

Potom svaku smesu stavite u kesu za zamrzivač i ostavite sat vremena na dubokom zamrzavanju. Tako hladnu čokoladu izmiksajte na najjačoj brzini dok ne postane glatka, istovremeno dodajući hladnu vodu iz frižidera. Čokoladu sipajte u čašu u slojevima, ostavite u frižideru još pola sata i vaš dezert je spreman!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?