Brzo, lako i ukusno: Namaz od graška i rikota sira na pečenom...

Brzo, lako i ukusno: Namaz od graška i rikota sira na pečenom bagetu

SHARE

Ako su vam dosadili klasični načini pripreme graška u raznim supama i varivima, isprobajte ovaj recept. Radi se o namazu od graška i rikota sira na prepečenom bagetu.

Foto: Thinkstock

Sastojci:

1 baget
maslinovo ulje
pola čaše rikota sira
morska so
biber
¼ čaše sitno naseckanog mladog luka
1 kašika naseckane sveže mente (nane)
pola kašičice naceđenog limuna
1 šala graška

Priprema:

1. Baget iseći na šnite pa svaku premazati maslinovim uljem.
2. Poređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
3. U činiju sipati rikota sir, dodati 1 kašiku ulja te posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Zatim dodati grašak pa blago izgnječiti viljuškom. Umešati naceđen sok od limuna i listiće mente.
5. Na ispečene kolutove bageta naneti namaz te preliti sa malo maslinovog ulja.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?