Start Deserti Kolači Cappuccino keksi sa nugat kremom

Cappuccino keksi sa nugat kremom

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 45 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

400 g brašna
250 g margarina
150 g šećera u prahu
2 kesice instant cappuccino
¼ kašičice soli
1 jaje
nugat krem

Priprema:

1. U posudu staviti brašno, so, šećer, kapućino i dobro promešati.
2. Dodati margarin sobne temperature i jaje pa umesiti testo da se dobije masa pogodna za rad. Po potrebi dodati malo mleka ili vode.
3. Pripremljeno testo rastanjiti između dva lista papira za pečenje na debljinu oko 1 cm.
4. Čašicom vaditi oblike i ređati u pleh.
5. U sredini svakog kolačića kažiprstom napraviti malo udubljenje i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC 20-ak minuta.
6. Kolačiće izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade.
7. Udubljenje u sredini napuniti sa nugat kremom, keksiće ređati na desertni tanjir i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!