Carska pita

    Carska pita

    Recept Đorđa i Sofije Šijačić iz Subotice

    SHARE

    Carska pita

    • 45 min
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    6 jaja
    400 ml kiselog mleka
    2 čaše (od kiselog mleka) brašna
    200 ml ulja
    1 kašičica soli
    1 prašak za pecivo
    250 g šunkarice
    250 g trapista
    2 sveže paprike
    500 g spanaća

    Priprema:

    1. Spanać oprati i očistiti, obariti u slanoj vodi a zatim procediti. Sačekati da se ohladi i iseći na kocke.
    2. Šunkaricu i trapist iseći na kockice, paprike očistiti od semenki i peteljki te i njih iseći na kockice.
    3. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
    4. U pripremljenu smesu dodati šunkaricu, trapist, svežu papriku i spanać pa polako promešati varjačom.

    Vaši recepti

    5. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata dok ne porumeni.

    1 KOMENTAR

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?