Carska salata

Carska salata

SHARE
Pixabay

Sastojci:

– 4 jajeta
– 300 g kukuruza
– 200 g ananasa iz konzerve
– 200 g kiselog celera iz tegle
– 200 g praške šunke
– 200 g majoneza
– 1 dl pavlake
– mešavina začina

Priprema:

1. Praziluk očistiti od zelenog dela, a potom samo beli deo iseći na kockice.
2. Jaja obariti, oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kukuruz obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
4. Ananas i kiseli celer ocediti od suvišne tečnosti.
5. Prašku šunku iseći na kockice.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, dodati začine po ukusu i promešati.
7. U većoj posudi sjediniti praziluk, jaja, kiseli celer, prašku šunku, kukuruz i ananas. Preliti umakom od majoneza i polako promešati.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?