Start Deserti Kolači Čoko-kocke

Čoko-kocke

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za koru
– 3 jajeta
– 200 g šećera
– 50 g čokolade
– 125 g margarina
– 300 g mlevenog keksa
– 100 g mlevenih oraha
za fil I
– 5 dl mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika šećera
– 100 g čokolade
– 125 g margarina
za fil II
– 350 g šlaga
– 3,5 dl mleka
– 100 g mlečne čokolade
– 50 g mlevenih lešnika

Priprema
Kora:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom pa ih kuvati na pari da se šećer rastopi.
2. Skloniti sa pare, a zatim u toplu smesu dodati izlomljenu čokoladu i margarin te mešati dok se ne rastope.
3. Na kraju dodati mleveni keks i orahe pa polako promešati varjačom.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min.
Fil I:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U topao fil dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se rastopi.
4. Kada se fil ohladi, dodati margarin i umutiti mikserom.
Fil II:
Umutiti šlag sa mlekom a potom izdvojiti 1/3 i ostaviti za premazivanje kolača. U preostali šlag dodati rendanu mlečnu čokoladu i mlevene lešnike pa promešati.
Finalni postupak:
Koru premazati filom I, potom rasporediti fil II i na kraju naneti preostali šlag.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!