Start Deserti Čokoladna krem torta

Čokoladna krem torta

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Za koru:
4 jajeta
100 g šećera
4 kašike ulja
4 kašike brašna
50 g praška za puding od čokolade
2 kašike kakaoa
1/2 praška za pecivo
Za fil:
4 jajeta
150 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
2,5 dl slatke pavlake
Za preliv od čokolade:
100 g čokolade
5 kašike ulja
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer. Potom dodati ulje, brašno, puding od
čokolade, kakao prašak za pecivo i promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Koru ostaviti da se ohladi, a zatim je izvaditi iz kalupa i poprečno preseći napola da se dobiju dve kore.
Fil:
1. Umutiti jaja i šećer.
2. Presuti ih u odgovarajuću posudu za kuvanje na pari i dodati izlomljenu
čokoladu.
3. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se čokolada ne istopi,a fil dobije odgovarajuću gustinu. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu kremu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. Dobijeni
fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati umućenu slatku pavlaku i polako promešati kakao bi se dobila ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati tamnim filom bez slatke pavlake. Preklopiti drugom
korom i naneti svetli fil sa šlagom od slatke pavlake te poravnati i staviti u
frižider da se stegne.
2. Čokoladu za kuvanje otopiti na pari sa malo ulja i preliti preko ohlađene torte.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!