Čokoladna kremasta torta

Čokoladna kremasta torta

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

Za koru:
9 jaja
9 kašika šećera
6,5 kašika brašna
3 kašike kakaoa

Za fil:
5 jaja
11 kašika prah šećera
400 g čokolade
250 g margarina

Priprema:

1. Za koru: Belanca umutiti sa 9 kašika šećera u šne. Dodati žumanca, pa dobro umutiti. Dodati brašno i kakao. Sjediniti, pa peći na 180 stepeni 50 minuta u šerpi od 4 l.

2. Za fil: 5 žumanaca umutiti sa 5 kašika prah šećera. Posebno otopiti 400 g čokolade. Posebno umutiti margarin sa kašikom prah šećera. Sve pomešati. Umutiti šam od 5 belanaca i 5 kašika prah šećera, pa dodati i njega ostatku fila.

3.Koru seći koncem na 1/2 (vodoravno), ako vam je debelo, secite na 3 dela, pa svaku koru mažite filom. Kada zavržite sa mazanjem,  ukrasite tortu po želji (rendanom čokoladom, bademima…).
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?