Čokoladna lešnik torta

Čokoladna lešnik torta

SHARE
DH
DH
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

za koru
– 5 belanaca
– 5 kašika šećera
– 4 kašike brašna
– 100 g mlevenih lešnika
– 50 g margarina
– 1/2 praška za pecivo
– 1,5 dl mleka
za fil
– 5 dl mleka
– 5 žumanaca
– 1 puding od vanile
– 6 kašika šećera
– 10 g želatina u prahu
– 5 dl slatke pavlake
– 1 šlag fiks
– 50 g mlečne čokolade
– 100 g mlevenih lešnika
– 50 g bele čokolade
za dekoraciju
– 2 šlaga

ISPROBAJTE I… Karamel- lešnik tortu

Priprema:

Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati brašno, mlevene lešnike, prašak za pecivo i otopljeni margarin te polako promešati.
3. U okruglom kalupu na 180 ºC ispeći koru.
4. Ohlađenu koru preliti mlakim mlekom.
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima pa sipati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti ga da nabubri, pa ga sjediniti sa pudingom.
4. Puding podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu mlečnu čokoladu i mlevene lešnike, a u drugi deo rendanu belu čokoladu.
5. Posebno umutiti slatku pavlaku sa šlag fiksom. Polovinu šlaga dodati u jedan fil, a polovinu u drugi fil.
Finalni postupak:
1. Koru premazati tamnim filom, a preko njega naneti svetli fil.
2. Tortu premazati umućenim šlagom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?