Start Deserti Torte Čokoladna tortica bez glutena

Čokoladna tortica bez glutena

gluten-6-683x1024

Sastojci:

– 125g oraha
– 85g lešnika
– 85g badema
za karamel
– 300g šećera
– 4 kašike vode
– 225g maslaca sobne temperature
– 3 prstohvata soli
– 200ml slatke pavlake
za čokoladni ganache:
– 200 g čokolade (60% kakaa)
– 100 ml pavlake za kuvanje

ISPROBAJTE I… Palačinke bez glutena

Priprema:

Za ganache: otopiti čokoladu na pari i uz mešanje dodati pavlaku za kuvanje. Pustiti da se ohladi, a zatim staviti u frižider.
Za karamel: u posudu staviti šećer i vodu i na srednje jakoj vatri pustiti da se šećer rastopi. Mešati što manje, najbolje je da samo rotirate posudu. Kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije zlatnosmeđi karamel. Dodati maslac lagano mešajući, a zatim ugrejati slatku pavlaku toliko da bude mlaka. Posoliti karamel i kuvati na laganoj vatri još 2 minute. Skloniti s vatre i dodati ugrejanu pavlaku neprestano mešajući, a potom pustiti da se ohladi u hladnjaku.
Orašaste plodove narezati na komadiće te ih proptžiti na tiganju. Kada su se ganache i karamel stisnuli, obložiti pleh plastičnom folijom i na na dno staviti orašaste plodove. Plodove premazati karamelom, barem 2cm debljine, odgore prekriti čokoladnim ganacheom.
Zamrznuti preko noći i ujutru polako prebaciti na tanjir tako da ganache bude na dnu, a orašasti plodovi na vrhu torte.

Izvor: jutranji.hr
Uživajte!

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here