Start Deserti Puding i sladoled Čokoladni puding

Čokoladni puding

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
500 ml mleka
40 ml slatke pavlake
50 g tamne čokolade
1 kašika pirinčanog brašna
2 kašike kakaoa
2 kašike gustina
¼ kašičice soli
½ kašičice ekstrakta vanile
100 g šećera

Priprema:
1. Čokoladu izrendati na krupnije rende.
2. U šerpu srednje veličine usuti šećer, kakao, gustin, so i pirinčano brašno pa sve dobro promešati. Zatim, u tankom mlazu dodavati mleko mešajući sve vreme, dok se smesa ne poveže.
3. Pripremljene sastojke zagrejati na umerenoj temperaturi.
4. Tokom kuvanja potrebno je neprestano mešati dok se puding ne zgusne i počne da krčka.
5. Tada dodati izrendanu čokoladu i slatku pavlaku, sve vreme mešajući dok se čokolada ne rastopi i svi sastojci sjedine.
6. Skloniti sa ringle, dodati ekstrakt vanile i još jednom dobro promešati. Pripremljen puding sipati u desertne posude, sačekati da se ohladi i poslužiti. Dekorisati po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!