Start Deserti Čokoladni tart

Čokoladni tart

Foto: Thinkstock

Sastojci:

Za testo:
135 g margarina
70 g šećera
250 g brašna
1 jaje
2 kašike vode
prstohvat soli
Za krem:
5 jaja
150 g oguljenih i krupno naseckanih lešnika
100 g šećera
5 kašika čokoladnog namaza

Priprema:

Testo:
1. Margarin iseći na kockice i umešati ga u prosejano brašno. Mesiti dok se ne dobije mrvičasta masa, a potom postepeno dodati sve ostale sastojke.
2. Mesiti dok se ne dobije glatko testo. Oblikovati u kuglu, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti oko sat vremena u frižideru.
3. Kalup za tart (ili pitu) namastiti i posuti brašnom. Testo razviti i rasporediti po posudi za pečenje.
4. Izbockati na par mesta viljuškom te peći oko 15 minuta na 180°C.
Krem:
1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer.
2. U odgovarajućoj posudi ispržiti lešnike pa umešati u smesu od žumanaca te dodati 2 kašike čokoladnog namaza.
3. Umutiti belanca u čvrst sneg pa varjačom umešati u prethodnu smesu.
4. Izvaditi testo iz rerne, preliti pripremljenim kremom te vratiti u rernu i peći još 30 minuta na 150°C.
5. Kad je kolač gotov i nakon što se ohladi, premazati ga ostatkom čokoladnog namaza.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!