Čorba od boranije

Čorba od boranije

SHARE

Clipboard12

Priprema:
1. Na malo ulja ili masti izdinstati sitno iseckan luk i šargarepu isečenu na komadiće srednje veličine. Začiniti po ukusu.
2. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati očišćenu boraniju i naliti vodom da ogrezne.
3. Ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi oko sat vremena da boranija omekša, pa naliti paradajz sokom.
4. Kuvati još desetak minuta, skinuti sa vatre i čorbu poslužiti toplu.

Recept Milje Radovanović iz Subotice
Recept Milje
Radovanović iz
Subotice

  • 300-400 g boranije
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 300 ml paradajz soka
  • soli, bibera
  • mešavine suvog začina po potrebi
  • ulja ili masti za dinstanje

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?