Start Predjela Čorba od bukovača i pasulja

Čorba od bukovača i pasulja

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
250 g obarenog belog pasulja
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 veća šargarepa
400 g bukovača
1 dl belog vina
400 g paradajz pelata
1,2 l supe od povrća
1 lovorov list
1 kašičica mlevene paprike
so, biber, ulje

ISPROBAJTE I…

Gulaš od pečuraka sa ribom

Paradajz čorba sa pečurkama

Priprema:
1. Crveni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende, bukovače oprati i iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crveni i beli luk, ubaciti rendanu šargarepu, te i nju kratko propržiti.
3. Dodati bukovače i nadalje dinstati dolivajući vodu prema potrebi.
4. Pelat paradajza izmiksati u blenderu, pa sjediniti sa supom od povrća i belim vinom.
5. Kada su bukovače napola dinstane, sipati pripremljenu mešavinu od paradajza, dodati mlevenu papriku, lovorov list i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa, pa dodati obareni pasulj i nadalje kuvati još 10 min.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here