Start Glavna jela Supe i čorbe Čorba od karfiola sa piletinom

Čorba od karfiola sa piletinom

DH
DH

Sastojci:
– 300 g pilećeg belog mesa
– 1 manji karfiol
– 1 glavica crnog luka
– 3 šargarepe
– 1 žumance
– 1 dl neutralne pavlake
– 50 g graška
– 1 kašika gustina
– 1 limun, ulje
– 1,5 l vode
– mešavina začina
– so, biber

Priprema
1. Crni luk, šargarepu i piletinu iseći na kockice, a karfiol iskidati na manje cvetove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i pileće belo meso te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada je piletina napola dinstana, doliti vodu i ostaviti da proključa. Potom dodati karfiol i grašak te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanca i neutralne pavlake te sok od limuna i promešati.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!