Čorba od leblebija

Čorba od leblebija

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g leblebija
1 šolja ulja
1 velika glavica crnog luka isečena na tanke kolutove
1 kašika sode bikarbone
1 kašika brašna
so, biber
sok od 1 limuna

Priprema:

1. Leblebije potopite u vodu prethodno veče. Narednog dana ih ocedite, dodajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoje oko pola sata.
2. Dobro ih isperite, stavite u šerpu i nalijte dovoljnom količinom vode. Čim voda provri, skinite penu, dodajte crni luk, biber, so i ulje, pa pustite da čorba lagano vri.
3. Pre nego što je gotovo, u šerpu sipajte brašno prethodno razmućeno u soku od limuna i pustite da još malo vri.
4. Odmah servirajte. Po želji, u čorbu možete da stavite i malo kima.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?