Čorba od sočiva i pečuraka

Čorba od sočiva i pečuraka

SHARE
Čorba od sočiva sa pečurkama
Foto: Stockfood
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g sočiva
2 šargarepe
1 manja keleraba
200 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1½ l vruće vode
2 povrtne kocke za supu
so, biber
lovor, timijan
ulje

Priprema:

1. Sočivo dobro oprati pod mlazom vode, pa ostaviti sa strane. Šargarepu, kelerabu i crni luk očistiti i iseći na kockice. Šampinjone očistiti od komposta i iseći na listiće ili kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, pa kada porumeni dodati lovor, šargarepu i dinstati na umerenoj temperaturi, dok povrće ne omekša.
3. Dodati seckane šampinjone i kelerabu, kratko propržiti i naliti vodom u kojoj je rastvorena kocka za supu. Sve fino promešati i ostaviti da provri.
4. Zatim, dodati sočivo i kuvati dok sočivo ne omekša, uz povremeno dolivanje tečnosti (voditi računa da čorba ne bude previše retka).
5. Začiniti prema ukusu i servirati uz prepečeni hleb.

Preporučujemo i recept za tursku čorbu od crvenog sočiva.

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?