Start Glavna jela Supe i čorbe Čorba s džigericom i karfiolom

Čorba s džigericom i karfiolom

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
300 g pileće džigerice
2 šargarepe
1/2 korena manjeg celera
1 koren peršuna
2 žumanceta
1 mali karfiol
2 kašike gustina
sok od 1/2 limuna
1 dl pavlake
4 kašike ulja
2 kašike seckanog lista peršuna
1,5 l pileće supe od kocke
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Koren celera, peršuna i šargarepe iseći na kockice. Karfiol očistiti od listova
i korena pa iseći na manje cvetove.
2. Pileću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje kocke.
3. Na malo ulja propržiti celer, šargarepu i peršun. Zatim dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti.
4. Postepeno dolivati pileću supu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.
5. Potom dodati cvetove karfiola, naliti pilećom supom i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
7. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku i žumance i posuti je seckanim peršunom

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!