Start Predjela Čorba s gombocama i nemačkom lepinjom

Čorba s gombocama i nemačkom lepinjom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 kg krompira
2 manje glavice crnog luka
2 jajeta
2 kašike svinjske masti
so, biber
crvena mlevena paprika
mešavina suvog biljnog začina
brašno po potrebi

Priprema:
1. Krompir skuvati, a dobro ga ocediti, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao.
3. Zatim ga ispasirati kao za pire, a kada se malo prohladi, umešati 1 kašiku masti, jaja, soli po ukusu i brašno po potrebi da se dobije meko testo.
4. Od testa odvojiti manji deo, pa formirati valjak. Iseći ga na komade i napraviti gomboce.
5. Na masti ispržiti sitno iseckan crni luk, dodati crvenu mlevenu papriku po ukusu i vodu od krompira.
6. Ostaviti da provri, a zatim dodati mešavinu suvog biljnog začina, promešati, te lagano spuštati gomboce.
7. Za to vreme preostalo testo razvući, iseći na komade, pa zaseći po sredini. Pržiti u ulju dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!