Čorba sa karijem

Čorba sa karijem

SHARE
Čorba sa karijem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

450 g smrznutog povrća
(Carska mešavina)
250 ml neutralne pavlake
1 glavica crnog luka
1 kašičica kari začina
50 g pirinča
30-ak gorgonzole
(ili drugi plavi sir)
voda
biber, so
ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Pirinač oprati u više voda i ostaviti sa strane.
2. Na malo ugrajanog ulja prodinstati crni luk, toliko da omekša.
3. Dodati smrznuto povrće i pirinač, naliti toplom vodom da sve fino ogrezne i kuvati dok povrće ne omekša.
4. Štapnim mikserom usitniti sastojke da se dobije svilenkasta smesa.
5. Zatim, dodati neutralnu pavlaku, kari, so i biber pa sačekati da provri. Po potrebi dodati još malo vode i prilagoditi gustinu prema ukusu.
6. Skloniti sa vatre i dodati usitnjeni sir, promešati i sačekati da se otopi.
7. Poslužiti toplo, uz dekoraciju od krutona i listova svežeg bosiljka.

Preporučujemo i recept za pivsku čorbu sa sirom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?