Ćufte sa kiselim kupusom

Ćufte sa kiselim kupusom

SHARE
Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa
70 g pirinča
2 kašike prezli
1 jaje
1 glavica crnog luka
500 g kiselog kupusa
5 dl soka od paradajza
1 l juneće supe iz kocke
1 kašika seckanog peršuna
0,5 dl ulja
mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Kiseli kupus oprati iseći na krupnije kocke, a ako je preslan, prethodno ga oprati.
3. Posebno sjediniti mleveno meso, obareni pirinač, prezle i jaje, dodati začine po ukusu i dobro izmešati. Od pripremljene mase oblikovati kuglice veličine oraha. Kuglice propržiti na malo ulja, izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. U dubljoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati kiseli kupus pa i njega kratko propržiti.
5. Potom sipati sok od paradajza i juneću supu te kuvati na umerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Dodati pržene ćuftice i začine po ukusu te kratko prokuvati.
7. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.

SAVET PLUS:
Za pripremu ovog jela mimo sezone možete koristiti slatki kupus.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?