Start Zanimljivosti Čuveni šumadijski čaj: Kako se pravi kuvana rakija

Čuveni šumadijski čaj: Kako se pravi kuvana rakija

Ne postoji lek koju ovaj topli napitak ne može da izleči, kažu u Srbiji ljubitelji kuvane rakije.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Srbi se kunu u kuvanu rakiju kao u lek protiv gripa, lek za bolju cirkulaciju ali i za opuštanje.

Potrebno vam je:
4 supene kašike šećera
250 ml meke rakije (10 do 12 gradi)
100 ml vode

Priprema:
U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi.
Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natera da kažete sve tajne.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!