Da odmorimo čula – čorba od graška

Da odmorimo čula – čorba od graška

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

25 g putera
2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
500 g graška
1 kocka za supu
voda
so, biber
gusti jogurt

Priprema:

1. U posudi razgrejati puter sa uljem pa dodati sitno seckani crni luk i blago posoliti. Dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekša i voditi računa da ne promeni boju.
2. Dodati krompir prethodno oljušten i isečen na kockice. Naliti sa malo vode i dinstati dok ne omekša.
3. U vruću vodu dodati kocku supe i rastvoriti mešanjem.
4. U omekšalo povrće dodati grašak, naliti supom i ostaviti da provri. Od momenta kada provri kuvati još 5-6 minuta pa skloniti sa ringle.
5. Štapnim mikserom ispasirati povrće i po potrebi dodati vodu kako bi se postigla željena gustina.
6. Služiti toplo ili hladno i dekorisati sa malo jogurta po površini.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?