Start Deserti Torte Da se raspametite: Recepti za 10 najukusnijih kremastih torti

Da se raspametite: Recepti za 10 najukusnijih kremastih torti

Neskvik torta

DH
DH

Sastojci:
za kore
– 15 belanaca
– 30 kašika šećera
– 18 kašika pečenih mlevenih lešnika
– 6 kašika prezle
– 6 kašika brašna
– 3 praška za pecivo
za fil I
– 150 g margarina
– 150 g bele čokolade
za fil II
– 15 žumanaca
– 200 g šećera
– 3 vanil-šećera
– 375 g margarina
– 100 g čokolade za kuvanje
– 200 g mlevenih lešnika
za dekoraciju
– 200 g šlaga
– 5 kašika ”neskvika”

Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti pet belanaca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 10 kašika šećera i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
2. U sneg od belanaca dodati šest kašika mlevenih lešnika, dve kašike prezle, dve kašike brašna, prašak za pecivo i polako promešati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil I:
Margarin i belu čokoladu otopiti na pari kako bi se dobila kompaktna masa.
Fil II:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, vanil-šećer, i kuvati na pari mešajući sve dok se ne zgusne.
2. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, a potom dodati margarin omekšao na sobnoj temperaturi, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati filom I i ostaviti da se stegnu. Zatim naneti fil II i ravnomerno ga rasporediti.
2. Filovane kore naslagati jednu na drugu.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, dodati ”neskvik” i polako promešati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!