Dekorativno predjelo – slana torta sa palačinkama

Dekorativno predjelo – slana torta sa palačinkama

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 10-12 osoba
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
2 jajeta
350 g brašna
500 ml vode
½ kašičice šećera
prstohvat soli
50 ml ulja
Fil
250 g paštete
100 g ajvara
10-ak mariniranih pečuraka
250 g kačkavalja

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

Palačinke
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vodu, šećer i so. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna masa.
2. U tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Razliti kutlaču smese za palačinke, sačekati da par minuta, okrenuti na drugu stranu i peći dok ne dobije finu rumenu boju.
Fil
1. Paštetu izvaditi iz frižidera i ostaviti da postigne sobnu temperaturu.
2. Ajvar izmešati, pečurke iseckati na sitne kockice, kačkavalj izrendati i pomešati sa seckanim pečurkama.
Finalni postupak
1. Palačinke naizmenično filovati paštetom, ajvarom i smesom od kačkavalja i pečuraka sve dok se materijal ne utroši.
2. Na tacnu položiti palačinku, ravnomerno posuti smesom od sira i pečuraka, položiti drugu palačinku, premazati ajvarom i na kraju složiti treću palačinku prethodno premazanu paštetom. Ponavljati postupak dok se materijal ne utroši pa posuti sa 50-ak g rendanog kačkavalja i dekorisati po volji (marinirane pečurke, crne masline, pašteta, mladi luk).
3. Ostaviti da se dobro ohladi i strukturno učvrsti pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?