Start Deserti Ostalo Desert u čaši – izvrnuti cheesecake

Desert u čaši – izvrnuti cheesecake

Naopaki cheessecake
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

200 g izmrvljenog keksa
50 g otopljenog putera
250 g rikota sira
200 g slatke pavlake
100 g krem sira
300 g šećera u pahu
200 g malina
2 kašike meda

Priprema:

1. Slatku pavlaku čvrsto umutiti uz dodatak šećera u prahu. Rikotu i krem sir posebno umutiti, pa dodati slatku pavlaku i sjediniti smesu.
2. Sjediniti otopljeni margarin i mleveni keks pa dobro izmešati.
3. Maline ispasirati i kratko prokuvati, pa kada smesa počne da se zgušnjava dodati med i skloniti sa vatre. Ostaviti sa strane da se ohladi.
4. Keks i puter promešati ali voditi računa da smesa bude lagana i peskovita, nikako teška.
5. U ohlađene čaše sipati sloj malina, zatim naneti veći sloj krema od sira, pa odozgo posuti usitnjenim keksom i dekorisati po želji.
6. Ostaviti da se dobro ohladi, pa poslužiti.

Preporučujemo i ove recepte za deserte u čaši.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!