Desert u čaši – profiterole u čokoladnom kremu

Desert u čaši – profiterole u čokoladnom kremu

SHARE

  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
1 šolja* vode
100 g putera
1 šolja brašna
1 kašičica šećera
prstohvat soli
4 jajeta
Krem
3 žumanceta
2 šolje šećera
prstohvat soli
3 kašike gustina
3 kašike brašna
1 vanil-šećer
4 šolje mleka
*šolja=200 ml

Priprema:

1. Vodu sipati u šerpicu, dodati so i šećer, pa staviti da provri.
2. Kada provri skloniti sa vatre, isključiti ringlu, dodati brašno i promešati. Vratiti na vatru i nastaviti kuvanje sve dok se na dnu šerpe ne pojavi beli trag. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Zatim, u testo dodavati jedno po jedno jaje i ručno sjediniti.

Nastavak ispratite klikom na video sadržaj.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?