Desert za 30 minuta – lisnati pužići s makom

Desert za 30 minuta – lisnati pužići s makom

SHARE
Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 30 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

½ kg lisnatog testa
(2 table)
Nadev
200 g maka
100 g šećera u prahu
2 burbon vanil-šećera
80 ml vrelog mleka
1 kašika džema od šljiva
1 limun (kora)

ISPROBAJTE I… Brze rolnice sa makom

Priprema:

Nadev
1. Mak pomešati sa šećerom u prahu i vanil-šećerom pa preliti mlekom i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se malo ohladi, dodati džem i rendanu koru limuna pa sve još jednom promešati.
Testo
1. Lisnato testo rastanjiti u pravougaoni oblik na debljinu oko 1-2 mm, pa prepoloviti da se dobiju dva manja pravougaonika.
Finalni postupak
1. Premazati nadevom od maka a prostor uz ivice ostaviti prazan.
2. Testo laganim pokretima zamotati i seći na kolutiće a zatim seći na kolutove debljine 1 cm i slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
3. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 12 minuta tj. dok testo ne poprimi rumenu boju.
4. Izvaditi iz rerne i ostaviti pužiće da se potpuno ohlade pre služenja.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?