Start Glavna jela Povrće Dinstana boranija (posno)

Dinstana boranija (posno)

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg boranije
1 veća glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 paradajza
1 crvena paprika
so, biber
suvi začin, lovor
ulje
voda

Priprema:

1. Boraniju oprati, očistiti sa oba kraja i prepoloviti po širini. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Papriku iseći na tanke tračice. Paradajz iseći na manje kriške.
2. U širu šerpu (tučani tiganj, zemljana tava, đuvečara) dodati ulje i blago ugrejati.
3. U to dodati lovorov list i sitno seckani crni luk, blago posoliti i prodinstati luk dok ne postane mekan i staklast.
4. U to dodati boraniju i paradajz pa kratko prodinstati uz redovno mešanje. Nakon 5 minuta dodati začin i toplu vodu, poklopiti pa ostaviti na tihoj vatri da krčka dok tečnost ne uvri.
5. Pred kraj proveriti da li je jelo začinjeno prema ukusu pa poslužiti.

OVDE pogledajte još jedan način kako možete pripremiti boraniju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!