Dnevna konzumacija mlečnih proizvoda kod netolerancije na laktozu

Dnevna konzumacija mlečnih proizvoda kod netolerancije na laktozu

SHARE

Imate probavne smetnje posle konzumacije mleka? To može biti posledica nedostatka enzima laktaze u crevima, koja absorbuje mlečni šećer – laktozu. Međutim, uprkos tome sada možete uživati u punom ukusu i hranljivosti mleka i mlečnih proizvoda.

Ljudi svih starosnih dobi trebaju uravnoteženu dnevnu ishranu sa dovoljno kalcijuma i drugih minerala, i visokokvalitetnim belančevinama i vitaminima. Ove prirodne hranljive materije u idealnoj srazmeri nalaze se u mleku.

Zbog pretvaranja u mlečne kiseline fermentirani mlečni proizvodi imaju niži sadržaj laktoze. Dakle, ljudi sa blažim oblikom laktozne intoleracije, umesto mleka, bez brige mogu uživati u jogurtu, kefiru i kiselom mleku. U širokom rasponu ponude mleka i mlečnih proizvoda takođe su dostupni proizvodi sa vidljivo označenim znakom “bez laktoze”. Njih možete naći u svim u bolje opremljenim trgovinama.

Ne zaboravite: Mlečno je super!

Izvor i foto: Promo

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?