Dobro poznat ukus na drugačiji način – pizza cvet

Dobro poznat ukus na drugačiji način – pizza cvet

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 100 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
350 g brašna
10 g kvasca
½ kašičice šećera
prstohvat soli
180 ml tople vode
Punjenje
4 viršle
150 g kečapa
100 g šunkarice
100 g kačkavalja

Da li biste pripremili ovo jelo?

Priprema:

Testo
1. Brašno i so pomešati, dodati kvasac i zamesiti glatko testo pogodno za rad.
2. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti da se udvostruči.
Finalni posutpak
1. Pripremljeno testo rastanjiti u kružni oblik prečnika oko 28-32 cm.
2. Očišćene viršle iseći na dva-tri dela pa složiti uz ivice.
3. Preko viršli prebaciti testo sa oboda (uviti viršle) i dobro slepiti sa podlogom.
4. Raseći testo između viršli, a zatim i delove sa vrišlama iseći na dva ili tri dela.
5. Krajeve izviti tako da viršle leže na onom delu gde su presečene.
6. Unutrašnje testo, podlogu, premazati kečapom, posuti rendanom šunkaricom i dodati polovinu kačkavalja. Prostor oko viršli blago premazati kečapom.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni tj. oko 25 minuta.
8. Pred kraj pečenja picu posudi preostalim kačkavaljem, isključiti pećnicu i sačekati da se sir rastopi.
9. Pečenu picu izvaditi, ostaviti par minuta da se prohladi pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?