Domaća pita s mlevenim mesom

Domaća pita s mlevenim mesom

SHARE
Pita sa mesom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 95 min
  • 4-6 osoba
  • Manje zahtevno

Sastojci:

Testo
500 g brašna
1 kašičica soli
100 ml ulja
200 ml vode
Nadev
400 mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
100 ml ulja
so, biber
ulje
Premaz
1 jaje
1 kašika k. pavlake
ili
ulja

Priprema:

Testo
1. Brašno prosejati, dodati so i promešati.
2. Zatim, dodati vodu i ulje, pa umesiti glatko testo pogodno za rad.
3. Dobijenu jufku podeliti na šest jednakih delova, premesiti i oblikovati manje jufke.
4. Svaku jufkicu malo razvući i premazati uljem, pokriti i ostaviti da mirije petnaestak minuta.Nadev
1. Na ulju izdinstati sitno seckan crni luk, pa kada omekša i postane providan dodati mleveno meso.
2. Dinstati dok meso ne promeni boju i višak tečnosti ne ispari, pa začiniti prema ukusu.
Finalni postupak
1. Na čistom čaršafu, uz dodatak brašna, svaku jufku rastanjiri okglagijom u oblik kruga, ravnomerno posuti mesom i uviti u rolat, odižući krajeve stolnjaka.
2. Prvu jufku umotati u oblik puža i položiti u sredinu dobro nauljene vatrostalne posude ili tepsije.
3. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal i u plehu spajati završatek prethodne nafilovane jufke i početak naredne.
3. Sve premazati umućenim žumancetom sa malo pavlake (ili ulja) i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta tj. dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?