Domaći hot dog sa korama za pite

    Domaći hot dog sa korama za pite

    Recept Milice Rakić iz Prokuplja

    SHARE
    hot dog
    Foto: Pošalji recept
    • 40 min
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    ½ kg kora za pitu
    300 g viršli
    30 g senfa
    3 jajeta
    200 m mleka
    3 kašike brašna
    100 ml ulja
    200 g kačkavalja
    so
    malo kečapa

    Priprema:

    1. Kore za pitu razmotati i iseći na polovine.
    2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, viršle poprečno iseći, a potom ih premazati senfom.
    3. U posebnoj posudi umutiti jaja. Zatim dodati mleko, brašno, ulje, kačkavalj i sve polako sjediniti. Posoliti po ukusu.
    4. Polovinu kore premazati filom, staviti viršlu na početak premazane kore i uviti u rolat.
    5. Nauljiti pleh, poređati urolane pitice, premazati ih ostatkom prethodno napravljenog fila, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 200°C, dvadesetak minuta.
    6. Pečene pitice ostaviti da se prohlade, preliti ih kečapom i servirati po želji.

    5 KOMENTARI

    1. Igrala se devojcica. Ne svidja mi se ni izgled, ni sastav, deluje suplje, kore se prepeku a virsle ne dopeku.Senf i kecap ne idu zajedno. Rol virsle se prave iskljucivo uz testo sa kvascem!

    2. jako ruzan komentar. jeste li ih probali? Ne morate praviti ako ne zelite. ne verujem da su ne dopecene virsle i ako idu bez kuvanja..zasto bi se ispekle sa dizanim testom (koje je deblje) a ne sa testom za kore koje su tanke? Izgleda sasvim solidno.
      Zasto ljudi imaju potrebu da vredjaju?

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?